Hej på er!
Idag är det söndag igen, och även farsdag!
Glöm inte av att fira era pappor lite extra, det är dom allt värda!;)
Här får ni ett recept på världens godaste efterrätt, som kan vara passade idag!!
Citronkräm med nötkrisp
Ingredienser:
- 4 dl grekisk yoghurt
- 5 msk lemon curd
- 2-3 stora granatäpplen
- 1 citron
- 1 msk florsocker
-1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
- 1 dl mandlar
- 1 dl hasselnötter
- 4 msk brunt socker
- 1 kula smör, ca ½ msk
- 1/2 dl sirap
- 4 blad mynta (till dekoration)
Gör så här:
1. Hacka nöterna grovt, lägg nötterna tillsamans med sockret, sirapen, och smöret i en stekpanna, stek på låg värme. Låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar, ställ in i kylen.
3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna". Fördela de karamelliserade nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna.
4. Avsluta med att riva lite citronskal över, lägg på ett mynta blad och pudra lite florsocker.
(Efterrätten kan även förberedas innan, och stå i kylen några timmar).
Hoppas att det smakar!!
Kan rekommendera denna efterrätt starkt.
Puss